Huur een wagen bij Europcar Charleroi Brussel Zuid Luchthaven

Charleroi Brussel Zuid Luchthaven ligt op slechts zeven kilometer van Charleroi en niet ver van de Brusselse binnenstad. Het is een ideale uitvalsbasis voor een rondreis door België.

Wilt u deze prachtige streek verkennen met de wagen, dan staan onze medewerkers voor u klaar in onze Europcar-vestiging in Charleroi Brussel Zuid Luchthaven, vlak bij de aankomsthal.

Hoe een wagen huren bij Europcar Charleroi Brussel Zuid Luchthaven

Wilt u aan uw verkenningstocht beginnen zodra u geland bent? Dat kan met een Europcar-huurwagen. U hebt een ruime keuze uit heel wat modellen met handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Of u nu op zoek bent naar een compacte wagen, zoals de Peugeot 308, of een ruimer model, zoals de Ford Galaxy, bij ons vindt u precies wat u nodig hebt!

Dankzij onze betaalbare luxemodellen, zoals de Audi A1 of A4 rijdt u in stijl van A naar B, maar houdt u uw brandstofverbruik binnen de perken. De Volkswagen Golf is een compacte wagen uit onze premiumcollectie, en dan zijn er natuurlijk ook nog de stijlvolle klassewagens van Mercedes-Benz.

Boekt u bij Europcar, dan mag u rekenen op een snelle en efficiënte service, zonder rompslomp. Met ons eenvoudige boekingsproces in drie stappen reserveert u uw droomwagen in geen tijd. Met onze flexibele formules huurt u makkelijk een wagen op dag-, week-, of maandbasis en levert u deze weer in bij de Europcar-locatie van uw keuze.

Ontdek Brussel en omstreken met de wagen

Met uw Europcar-huurwagen kunt u in alle vrijheid de bezienswaardigheden in de buurt bezoeken in uw eigen tempo. Er valt heel wat te beleven als u rondtoert in deze streek. Wat dacht u van een bezoek aan Charleroi, de grootste stad van Wallonië? U vindt er tal van musea en kunt er het stadhuis bezoeken, onmiskenbaar het mooiste gebouw van de stad.

Van hieruit kunt u noordwaarts rijden naar Brussel, een bruisende stad waar altijd wat te beleven valt. Als u dit deel van België bezoekt, moet u zeker de Grote Markt bezichtigen, een prachtig staaltje architectuur dat u altijd zal bijblijven. Een andere belangrijke trekpleister is het ‘Old England’-warenhuis waarin het Muziekinstrumentenmuseum is gevestigd. Vergeet bovendien geen bezoek te brengen aan de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Zavelkerk, een indrukwekkende gotische kathedraal uit de 14e eeuw.

Ook de Kruidtuin is een bezoek waard, net als het Koninklijk Paleis, de officiële verblijfplaats van de Belgische koninklijke familie. Brussel biedt ook een uitgebreide keuze aan eetgelegenheden en gezellige cafeetjes, waar u heerlijk kunt zitten en de wereld om u heen kunt observeren.

Met een huurwagen kunt u vanuit Brussel naar de stad Gent in het noordwesten van België of naar de fascinerende havenstad Antwerpen, met zijn rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Voor wie houdt van rust en natuur, valt er heel wat moois te ontdekken in de omgeving, zoals het natuurpark l’Avesnois, met zijn bloeiende boomgaarden en kronkelende riviertjes.

Rijden in Brussel

In België wordt rechts gereden en links ingehaald. Rijd extra voorzichtig als u uit een land komt waar de omgekeerde regel geldt.

Het verkeer is vaak druk in het centrum van Brussel. Voorzie dus voldoende tijd om op uw bestemming te raken. De wegen zijn doorgaans goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerd.

U kunt parkeren langs de straat, maar de parkeertijd is meestal beperkt tot twee uur. Als alternatief kunt u gebruikmaken van een van de vele parkings in het stadscentrum. Er zijn ook acht gratis park-and-ridelocaties aan de rand van de stad, onder meer aan Roodebeek en in Kraainem.